Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek fahazak.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

www.fahazak.hu

Hatályos: 2021. szeptember 25. napjától

 

  1. Érvényesség

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: „ÁSZF”) érvényesek az Operis Kft. (továbbiakban: „Operis Kft.”) által üzemeltetett www.fahazak.hu honlapon (továbbiakban: „fahazak.hu webáruház“) elérhető és megvásárolható, megrendelhető valamennyi árucikkre, illetve szolgáltatásra. A fahazak.hu webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a fahazak.hu webáruház honlapján elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Az fahazak.hu webáruház hivatkozással az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5.§-ára az alábbi tájékoztatást nyújtja a www.fahazak.hu szolgáltatásait igénybe vevőknek.
Az ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely a fahazak.hu webáruház és a Vásárló (a továbbiakban: „Vásárló”) között elektronikusan jön létre.

A fahazak.hu webáruház használatával, illetve a regisztrációval a Vásárló elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezéseket.

Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a www.fahazak.hu webáruház nyitóoldalán és „pdf” kiterjesztésű file formátumban letölthető.

Jelen ÁSZF bizonyos részei csak a fogyasztókkal kötött jogügyletekre vonatkozik (lásd: 10. pont). A Ptk. 8:1.§. 3 pontja szerint fogyasztó a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. 

 

  1. Szolgáltató cégadatai

Cégnév: Operis Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: Operis Kft.

Székhely és levelezési cím: 6640 Csongrád, Szent Rókus tér 2/b

Ügyfélszolgálat és raktár: 6640 Csongrád, Szegedi út 1.

Cégjegyzékszám: 06-09-026729

Nyilvántartó bíróság: Szegedi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 11052692-2-06

Ügyvezető igazgató: Horváth-Varga Lóránt

Operis Kft. Ügyfélszolgálat telefonszáma: +36/63-590-603 

Ügyfélszolgálatunk telefonon az alábbi időszakokban érhető el:

Hétfő – péntek: 10:00 – 16:00

Ünnepnapokon nem elérhető!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy munkaszüneti napokon az ügyfélszolgálat nem elérhető.

A Operis Kft. és az ügyfélszolgálat elektronikus elérhetősége: info@operisvarga.hu
A tárhely-szolgáltató adatai:

A tárhely-szolgáltató cégneve: UNAS Online Kft.

A tárhely-szolgáltató székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

A tárhely szolgáltató elektronikus elérhetősége: unas@unas.hu

A tárhely-szolgáltató weboldala: www.unas.hu


  1. A fahazak.hu webáruház használatával kapcsolatos rendelkezések

3.1. A fahazak.hu webáruházat csak az ÁSZF feltételeit és az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadó személy használhatja, azaz a fahazak.hu webáruház használata során a Vásárlónak el kell fogadnia az ÁSZF feltételeit, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban szereplő adatkezelést. Ennek hiányában a Vásárló köteles haladéktalanul megszakítani a Fahazak.hu webáruház megtekintését, abban vásárlást nem eszközölhet.

3.2. Amennyiben a Vásárló a fahazak.hu webáruház weboldalára belép és annak használatát folytatja, úgy azzal a Vásárló kijelenti, hogy az ÁSZF-ben, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban levő felhasználási feltételeket megértette, azokat tudomásul vette, és a fahazak.hu webáruház használatának feltételeit elfogadja, az adatkezelés leírt módját tudomásul veszi.


  1. Vásárlói kör meghatározása

4.1. A fahazak.hu webáruházban megvételre kínált termékek értékesítése fogyasztók és gazdasági társaságok, mint végfelhasználók részére történik. A termékek újra, illetve továbbértékesítése az Operis Kft-vel kötött viszonteladói keretmegállapodás megkötését követően, a viszonteladóknak fenntartott, B2B www.fahazak.hu webáruházon keresztül engedélyezett. A fahazak.hu webáruház ebből következően fenntartja a jogot arra, hogy ne fogadjon el olyan szerződéses ajánlatot, amelynél gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy kereskedelmi újra-, illetve továbbértékesítés céljából történt az ajánlattétel, de a viszonteladói keretmegállapodás még nem jött létre.

4.2. Kiskorú, vagy cselekvőképességében korlátozott személy csak törvényes képviselője beleegyezésével veheti igénybe a fahazak.hu webáruház szolgáltatásait. Ezen beleegyezés megszerzése a cselekvőképességében korlátozott személy felelőssége és feladata. A fahazak.hu webáruháznak nem feladata és nincs is rá lehetősége, hogy tudja ill. kiderítse ki van az online tranzakciók során a felhasználói oldalon, ezért ennek felelőssége kizárólag a Vásárlót terheli.
4.3. A termékeket kizárólag háztartásban használatos mennyiségben értékesítjük. Amennyiben feltételezhető, hogy a rendelés ezt a mennyiséget túllépi, úgy a fahazak.hu webáruház fenntartja magának a jogot a Vásárlói ajánlat felülvizsgálatára.


  1. Az elektronikus úton történő szerződéskötésre vonatkozó szabályok

5.1. Előzetes tájékoztatás

 A szerződés elektronikus úton való megkötéséhez szükséges technikai lépések leírása:
A megrendelni kívánt termék vagy szolgáltatás részletes jellemzőiről, áráról, valamint a szállítás díjáról, időtartamáról és feltételeiről a Vásárló a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. A Vásárló a „Kosárba” feliratú gombra kattintva tudja a terméket virtuális kosarába helyezni. Amikor a terméket kosarába helyezi, a Kosár mezőben megjelenik az így módosult Kosár összértéke, ami tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a termék elhelyezésre került a virtuális kosarába. A Kosár felületen kezdheti el a megrendelés folyamatát a „Kosár” feliratú gombra kattintva. Ha az utóbbi lehetőséget választotta, akkor megjelenik a kosár tartalma, ahol leellenőrizheti kosarának tartalmát. A kosár oldalon módosítani tudja a megrendelést, tételt tud törölni a kosárból, megadhat vásárlási kuponkódot és választhat az átvételi lehetőségek közül (kiszállítás vagy személyes átvétel). A kiszállítás díja „Átalánydíj”-ként kerül meghatározásra, amely Magyarországon elsősorban a megrendelt áru méreteitől függ. Az átalánydíj tájékoztató jellegű, a megrendelés visszaigazolásakor kaphat pontos tájékoztatást a kiszállítás díjáról. Ha mindent rendben talált, akkor a „Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva elkezdheti a megrendelést és bejelentkezhet fiókjába, illetve regisztráció nélkül is vásárolhat a kért adatok megadásával.

A vásárlásnak nem feltétele a regisztráció. Ha a Vásárló bejelentkezett fiókjába vagy megadott minden szükséges személyes adatot a következő oldalon (Pénztár) választhat, illetve módosíthatja a számlázási adatokat. Kiszállítás esetén a szállítási adatokat kell megadnia, amennyiben bejelölte, hogy a számlázási címtől eltérő címre kéri a kiszállítást. A „Mentés” gombra kattintva lehet jóváhagyni a megadott beállításokat. A szállítási adatok megadását követően a Vásárló egy jelölőnégyzetbe helyezett pipával igazolhatja, hogy elolvasta, megértette és elfogadta az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot. Szintén ezen az oldalon kell kiválasztania a rendelkezésre álló lehetőségek közül a kívánt fizetési módot, az alapértelmezés a bankkártyás fizetés. Ezen oldalon megjelenik a vásárlási adatok összegzése, ahol a megrendelésének adatait a végleges elküldés előtt utoljára még ellenőrizheti. A „Megrendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti megrendelését és küldheti el az Operis Kft. részére.

A Vásárló az adatbeviteli hibákat a megrendelés során bármikor javítani tudja.

Amennyiben a Vásárló az online megrendelési folyamatot az ott kért adatok megadásával véglegesítette és a “Megrendelés elküldése” gombra rákattintott, akkor megrendelést ad le, mely a Vásárló részéről kötelező érvényű ajánlatnak minősül.

Ezen ajánlat azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a fahazak.hu webáruház a Vásárló ajánlatát elfogadta (további részetek: ÁSZF 6. pontja).

A Vásárló megrendelése véglegesítésével egy záró felületre érkezik, ahol tájékoztatjuk a rendelésszámról, a rendelés összértékéről, az egyes termékek várható szállítási idejéről és arról, hogy megrendelésének visszaigazolását és banki adatainkat e-mailben küldjük el számára.


5.2. A szerződés írásbelisége, iktatása, nyelve

A fahazak.hu webáruház használatával kötött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek. Az Operis Kft. azt nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető, nem megtekinthető.
Bárminemű tájékoztatás, ügyintézés és szerződéskötés, valamint a szavatossági/jótállási eljárás nyelve a magyar. A szerződés megkötése kizárólag magyar nyelven történik, arra Magyarország joga az irányadó.


5.3. Termékinformációk

A termékkel/szolgáltatással kapcsolatos fontos tudnivalókat (így különösen azok lényeges tulajdonságai, jellemzői; műszaki / technikai paraméterek stb.), valamint az eladási árakat a Vásárló a termék információs oldalán ismerheti meg még a megrendelése leadása előtt.

A fahazak.hu oldalon található termékek többségében vevői rendelésre készülnek el faházgyártónknál. Az Operis Kft. raktárkészlet információt is megjeleníthet egyes modelleknél, és bár mindent megtesz azért, hogy ezek az adatok naprakészek legyenek, azonban a raktárkészlet gyors mozgásai miatt azokat szavatolni nem tudja, és így egyes termékeket annak ellenére kaphatónak mutathat még az adott termékoldal, hogy azok időközben elfogytak.


5.4. Árfeltüntetés

Az fahazak.hu webáruház által megvételre kínált termékek, szolgáltatások termékoldalon feltüntetett, magyar forintban megadott eladásai árai az általános forgalmi adót már tartalmazzák (bruttó árak).

A termékek vételára nem tartalmazza az esetleges csomagküldés/kiszállítás költségeit. Ez utóbbiakról Operis Kft. külön tájékoztatja a Vásárlót a megrendelés folyamata során.

A feltüntetett vételárak mindig végleges eladási árak, azaz akció esetén azok már a kedvezményt tartalmazzák.

Operis Kft. a fahazak.hu webáruházból megrendelhető termékek/szolgáltatások vonatkozásában az árváltoztatás jogát fenntartja.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

Áfa visszatérítés: Operis Kft. az általános forgalmi adót semmilyen esetben sem téríti vissza.

Az fahazak.hu webáruház szavatolja, hogy rendelés folyamata végén a Vásárló egyértelműen meggyőződhet a kosárba helyezett termékek vételáráról még a kötelező érvényű megrendelésének elküldése előtt.

Amennyiben az Operis Kft. minden gondossága és körültekintése ellenére nyilvánvalóan hibás ár kerül feltüntetésre az fahazak.hu webáruházban, akkor Operis Kft. nem köteles a terméket/szolgáltatást hibás áron értékesíteni, hanem felajánlhatja Vásárlónak a helyes és tényleges áron történő teljesítést, amelynek ismeretében Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 

5.5. Aktuális szállítási díjaink és szállítási idő

Bruttó 200.000, - Ft értékhatár alatt: terméksúlytól és helyszíntől függően bruttó 8.000 - 18.000, - Ft közötti érték

Bruttó 200.000, - Ft értékhatár fölött: Magyarország területén ingyenes (a fenti feltételekkel)

Külföldre történő szállítást egyedi elbírálás alapján, külön díj ellenében tudunk vállalni. (Kérjük ilyen igény esetén vásárlás előtt érdeklődjön a lehetőségekről!)

Készleten lévő termékek átlagos szállítási határideje 1 hét, vevői rendeléses termékek esetében 6-8 hét.

 

  1. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás, a szerződés létrejötte

6.1. A Vásárló a “Megrendelés elküldése” gombra történő kattintással kötelező érvényű és fizetési kötelezettséggel járó ajánlatot tesz a kosárban található termék(ek) megvételére, az erre vonatkozó jelölőnégyzet kipipálásával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen ÁSZF-et. A Vásárló ajánlatának, megrendelésének az Operis Kft.-hez való megérkezése a Vásárló részéről ajánlati kötöttséget eredményez.

6.2. A Vásárló részéről a megrendelés leadása nem eredményezi az Operis Kft. és a Vásárló közötti szerződés létrejöttét. A Vásárló által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését az Operis Kft. késedelem nélkül, automatikusan generált e-mail útján, legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja a Vásárló részére. Ez a visszaigazoló e-mail kizárólag arról tájékoztatja a Vásárlót, hogy a fahazak.hu webáruházhoz a megrendelés megérkezett. Vásárló köteles a visszaigazoló e-mail tartalmát ellenőrizni, annak mellékletét ill. abban feltüntetett linkjeit részletesen áttekinteni, az általa megadott adatok, paraméterek helyességét leellenőrizni. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott adatok, információk okán felmerülő bárminemű probléma, szállítási vagy egyéb többletköltség vagy ellehetetlenülés, késedelem Vásárlót terheli, az a Vásárló kizárólagos felelőssége.
A vásárlói megrendelés megérkezésének jelen pontban részletezett visszaigazolása nem jelenti a Vásárló ajánlatának elfogadását.

6.3. A szerződés csak akkor tekinthető megkötött szerződésnek, amikor a fahazak.hu webáruház kinyilvánítja a rendelés elfogadását, amelyet a Vásárló által megadott elérhetőségeinek (e-mail vagy telefonszám) valamelyikén igazol vissza Vásárlónak.


  1. Termék rendelkezésre állása

7.1. Az Operis Kft. minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a termékek elérhetőségére vonatkozó információt a lehető leggyorsabban aktualizálja. Amennyiben a megrendelt termék nem áll rendelkezésre a rendelés idején, úgy a fahazak.hu webáruház fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a Vásárló értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban eszközölt kifizetést a Vásárló számára haladéktalanul visszautaljuk.
7.2. A megrendelés, vagy annak visszaigazolása akkor tekinthető a fahazak.hu webáruházhoz vagy a Vásárlóhoz megérkezettnek, amikor az a címzett számára hozzáférhetővé válik. Nem terheli a fahazak.hu webáruházat semmilyen felelősség abban az esetben, amennyiben a visszaigazolás azért nem érkezik meg a Vásárlóhoz, mert hibás e-mail címet adott meg, illetve az e-mail fiók tárhely telítettsége miatt számára nem hozzáférhető.

 

  1. Termék átvétele és szállítása

Amennyiben a Vásárló nem veszi át rendelését az átvételi értesítő kézhezvételétől számított 30 napon belül, a fahazak.hu webáruház fenntartja magának a jogot, hogy a szerződéstől elálljon. Ebben az esetben a Vásárló az esetlegesen kifizetett vételárról megfelelő összegű jóváírást kap – eltérő megállapodás hiányában – az eredeti fizetés formájában (azaz jóváírás a hitelkártyára vagy ajándékkártyára, számlára visszautalás, illetve készpénz visszafizetés a Operis Kft. ügyfélszolgálatán). A kiszállítás a termék vételárának számlánkra történő beérkezése után, alapvetően munkanapokon munkaidőben történik, egyeztetett időpontban (néhány nappal a szállítás előtt munkatársaink telefonon egyeztetik az időpontot). Órára pontos érkezési időt nem tudunk vállalni, de kérésre a gépkocsivezető kb. 1 órával érkezés előtt tud jelezni. Házhoz szállítás kizárólag Magyarország területén szilárd burkolaton 7,5 tonnás gépjárművel megközelíthető címre történik. A lerakodás kizárólag kézi erővel megvalósítható. Ezen okokból, valamint a termék nagy kiterjedése és súlya miatt a lerakodás általában a termék csomag megbontásával tud megtörténni. A gépjárművezető és a Fogyasztó közös együttműködésével kerül lerakodásra, közvetlen a jármű mellé. A Fogyasztónak minden esetben a lerakodáshoz helyszíni segítséget szükséges biztosítania. A szállító a csomagot, vagy annak részeit az autó mellé tudja segítséggel lerakni, további anyagmozgatásban nem tud részt venni. A Fogyasztó köteles átvételt követően haladéktalanul elvégezni a csomag ellenőrzését.

 

  1. Fizetés, számlakiállítás

9.1. A rendelési folyamat során a Vásárló választhat a megjelenő fizetési módok közül.
9.2. Hitelkártyával történő fizetés kezelőcége a Barion Payment Zrt.

(székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.; nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-048552; adószám: 25353192-2-43., közösségi adószám: HU25353192; tevékenységi engedély száma: HEN-I-1064/2013, elektronikuspénz-kibocsátó intézményi azonosító: 25353192)

9.3. Azonnali banki átutalással történő fizetés esetén a pénzügyi művelet feldolgozó cége a K&H Bank Zrt., székhely: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. cégjegyzékszám: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság Cg. 01-10-041043.

9.4. A fizetés során beírt adatokat a fahazak.hu webáruház nem tárolja, azokat az adott fizetéskezelő cég kezeli és a pénzügyi szolgáltatók eltérő adatvédelmi rendelkezései lépnek érvénybe ezen esetekben.

9.5. A termék kifizetésével kapcsolatban a Vásárló érdekkörében felmerülő összes költség – különösen, de nem kizárólag a tranzakciós illetéket, nem magyarországi banknál vezetett bankszámláról való utalás költsége vagy banki készpénzbefizetés költsége – minden esetben a Vásárlót terheli.

  

  1. Fogyasztót megillető elállási jog

10.1. Ha a Vásárló a hatályos jogszabályok szerint fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet 20. §-a értelmében a fahazak.hu webáruházban vásárolt termékek tekintetében.

10.2. A fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén  a terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak, ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

10.3. A fogyasztót nem illeti meg az elállási jog, olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy az ő kérésére került összeszerelésre és beépítésre/telepítésre (pl. egyedi nyaralóházak, egyedi faházak, egyedi fatermékek stb.).

A visszavett termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • sértetlen
  • hibátlan
  • ép
  • karcolásmentes
  • elszíneződéstől mentes
  • szagmentes
  • tiszta, szennyeződéstől mentes
  • eredeti csomagolással kell rendelkeznie (nem szakadt, nem ázott csomagolás, normál felbontással járó sérülés elfogadott)
  • összes eredeti tartozékával kell rendelkezzen (ami szintén ép, hibátlan, tiszta, karcolásmentes, szagmentes, elszíneződéstől mentes kell legyen)

A fogyasztónak minősülő Vásárló a 14 napos elállási jogával nem élhet különösen az alábbi esetekben:

– a fent felsoroltak közül bármelyik kitételnek nem felel meg a termék

– beépített, beüzemelt készülékekre a beépítést követően

– telepített, kipróbált termékekre

10.4. A fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

10.5. Ha a fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postai úton vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével az Operis Kft. részére az elállásra nyitva álló időszak alatt. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozat minta a jelen ÁSZF 1. sz. mellékletében található.
10.6. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 12. pontban meghatározott rendelkezéseknek, illetve a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta. Ha a fogyasztó a megjelölt határidőben, minden kétséget kizáróan igazolható módon nem küldi meg elállási nyilatkozatát, ez úgy minősül, hogy a fogyasztó nem teljesítette az elállási jog gyakorlásához szükséges feltételeket, ezért a szerződése nem kerül felbontásra, szerződése továbbra is hatályban marad. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát az elállási időszak alatt (akár a 14. naptári napon) elküldi az Operis Kft. részére.
Postai úton történő közlés esetén a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő közlés esetén az e-mail megérkezésének időpontját veszi figyelembe az Operis Kft. a határidő számítás szempontjából. A fogyasztónak az elállási nyilatkozatát tartalmazó levelét ajánlott küldeményként szükséges postára adnia annak érdekében, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.
A fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha az elállási időszak lejárta előtt (14, azaz tizennégy nap) elküldi elállási nyilatkozatát a fentebb írtak szerint az Operis Kft. részére.

10.7. A Fogyasztó külön, írásban megküldött kérésére az Operis Kft. gondoskodik a termék visszaküldésének megszervezéséről, azonban annak költsége szintén a fogyasztót terheli. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a fogyasztót más költség nem terheli. Az Operis Kft.-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni.

 10.8. Ha a fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől (arról szóló értesüléstől) számított 14 napon belül az Operis Kft. visszatéríti a fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, kivéve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget, valamint azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a fogyasztó az Operis Kft. által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

Az Operis Kft. jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül az Operis Kft. a korábbi időpontot veszi figyelembe. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy bankkártyás, illetve előre utalásos fizetés esetén minden esetben a fizetéskor megadott bankszámlára utaljuk vissza a visszáru összeget. Készpénz visszafizetésére nincs lehetőség.

10.9. Amennyiben az Operis Kft. ezen tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, az elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik. Amennyiben a 14 napos határidő lejártát követő tizenkét hónapon belül a fahazak.hu webáruház megadja a fogyasztónak a meghatározott tájékoztatást, az elállásra vagy a felmondásra nyitva álló határidő az e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le. Az elállás közlése vagy a kereskedelmi termék időbeni eljuttatása elegendő az elállási határidő betartásához.

10.10. Abban az esetben, ha a fogyasztó a termék megvásárlására irányuló szerződéstől egyoldalú nyilatkozattal eláll, azonban az elállással érintett terméket annak jellege, tulajdonságai, illetve működése megállapításához szükséges használatot meghaladó mértékben használta, a termékben bekövetkező értékcsökkenésért felelősséggel tartozik. Ezen értékcsökkenéssel arányos összeget az Operis Kft. az elállási joggal érintett termék vételárának visszatérítése során érvényesíti, azaz ezen összeget a visszatérítendő vételárból beszámítással levonja. Az értékcsökkenés nagysága az elállással érintett termék jellege, értéke (vételára), valamint a fentiek szerinti használatból eredő kopás/elhasználódás mértéke alapján kerül megállapításra.

10.11. Érvényes elállás esetén minden kölcsönösen kapott teljesítés visszatérítendő. Amennyiben a fogyasztó nem tudja visszatéríteni számunkra a kapott teljesítést, illetve csak részben tudja, vagy csupán a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredően elhasznált, vagy nem működő állapotban, értékcsökkenten tudja visszaadni, kötelessége az ebből eredő kárt megtéríteni.


  1. Operis Kft. felelőssége

11.1. A Vásárló által kártérítés követelésére a termékfelelősség körébe tartozó kártérítésekre korlátozódik, amennyiben életet, testi épséget, egészséget ért károkozáson alapul, valamint olyan egyéb károkat, amelyek a fahazak.hu webáruház részéről történő szándékos vagy súlyosan hanyag kötelességszegésen alapulnak. Szerződésszegés esetén a fahazak.hu webáruház csak a szerződéseknél tipikus, előre látható és ténylegesen bekövetkezett károkért vállal felelősséget. A fahazak.hu webáruház részéről megfelelő, szerződésszerű teljesítésének minősül, amennyiben a termék a honlapon vagy a használati útmutatóban szereplő tájékoztatáshoz képest kedvezőbb, előnyösebb paraméterekkel rendelkezik.

11.2. A kiválasztott termék adatlapján feltüntetjük a termék lényeges tulajdonságait tartalmazó leírásokat, a használati utasításokat azzal, hogy a kiválasztott termék tényleges tulajdonságairól részletesen a termékhez csatolt használati útmutatóból tájékozódhat. Az általunk forgalmazott termékhez a jogszabályi előírások keretein belül használati útmutatót csatolunk, azonban amennyiben véletlenül mégsem kapná meg a termékkel együtt kérjük ezt a tényt haladéktalanul, még a termék használata előtt szíveskedjen jelezni az ügyfélszolgálatunknak, és természetesen haladéktalanul pótoljuk.

11.3. Az Operis Kft./fahazak.hu webáruház minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért. A honlap használója kizárólagosan és teljes mértékben felelős saját magatartásáért, Operis Kft./fahazak.hu webáruház a jogszabályi keretek közt az eljáró hatóságokkal teljes mértékben együttműködik az esetleges jogszabálysértések felderítése érdekében.

 11.4. A honlapunk tartalmazhat olyan linkeket, amelyek más szolgáltatók oldalaira mutatnak, azonban az Operis Kft./fahazak.hu webáruház nem vállal felelősséget ezen szolgáltatók tevékenységéért, illetve adatvédelmi megfelelőségéért.

11.5. Az Operis Kft./fahazak.hu webáruház a jogszabályokban meghatározott kivételekkel nem vállal felelősséget a www.fahazak.hu oldalon harmadik fél által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, illetve egyéb tájékoztatások jogszabályoknak való megfelelőségéért, tartalmáért. Ezen tartalmakért azt terheli felelősség, akinek érdekében a hirdetés megjelenésre került.

11.6. Az Operis Kft./fahazak.hu webáruház nem vállal felelősséget a rendszer használatából eredő károkért. A Vásárló a fahazak.hu webáruház honlapját kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Operis Kft./fahazak.hu webáruház nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősség kivételével.

 

  1. Tájékoztató kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás tekintetében

 

12.1. Fogyasztókra vonatkozó kellékszavatossági jogok

Milyen esetben élhet a fogyasztó a kellékszavatossági jogával?

A fogyasztó az Operis Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a fogyasztót kellékszavatossági igénye alapján?

A fogyasztó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére maga is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a fogyasztó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A fogyasztó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A fogyasztó a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Operis Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a fogyasztó köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.


12.2. Fogyasztókra vonatkozó termékszavatossági jogok


Milyen esetben élhet a fogyasztó a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a fogyasztót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti a fogyasztó a termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a fogyasztónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a gyártóval szemben érvényesíthet.


12.3. Fogyasztókra vonatkozó jótállási szabályok

Milyen esetben élhet a fogyasztó a kellékszavatossági jogával?

Egyes termékre vonatkozóan hibás teljesítés esetén szerződés, vagy jogszabály alapján az Operis Kft. jótállásra köteles.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a fogyasztót a jótállásból fakadó jogok a kellékszavatossági és termékszavatossági jogoknál meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

12.4. A fogyasztónak nem minősülő vásárlókra vonatkozó szabályok

A fogyasztónak nem minősülő vásárlókra a mindenkor hatályos Ptk. szabályai irányadóak. Amennyiben az Operis Kft. a fogyasztónak nem minősülő vásárlóval egyedi szerződést köt, az abban foglalt egyedi feltételek alkalmazandóak a szavatossági jogok tekintetében.

 

  1. Eljárás hibás termék esetén, reklamáció

13.1. A hibás termék miatt az ezzel kapcsolatos igény nyitva álló időszakban az Ügyfélszolgálaton érvényesíthető.
13.2. Ha a Vásárló nem minősül fogyasztónak, azaz a Vásárló a kereskedelmi vagy szakmai tevékenységének keretében adja le megrendelését, -ellenkező rendelkezés, eltérő szavatossági vagy jótállás idő hiányában- a hiba miatti követelése az áru átvételétől számított 1 éven belül elévül.

13.3. Kérjük, a vásárolt terméket szíveskedjen az átvételkor ellenőrizni, és amennyiben a csomagolás sérült, szíveskedjen a szállítónak jelezni és kérni jegyzőkönyv felvételét. Abban az esetben, ha mennyiségi, vagy minőségi kifogása van, szíveskedjen ügyfélszolgálatunknak bejelenteni reklamációját. Szállítónk díjmentesen visszaszállítja a terméket, amennyiben véletlenül más, vagy nem annyi terméket küldtünk, illetve a termék sérült. Ezt követően haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot és díjmentesen kiszállítjuk a megrendelt terméket.

 

  1. Vegyes rendelkezések

14.1. Az egyes árucikkeknél megjelenített képek, illetve színek illusztrációk, ezért azok a valóságtól eltérhetnek. Az Operis Kft. a megfelelő gondossággal kezeli az interneten szereplő információkat, a weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért, az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért az Operis Kft. nem vállal felelősséget.

A fahazak.hu webáruház oldalain megtalálható külső (kiadó, gyártó) tartalmi elemeken (pl. dobozképen) szereplő információkért az információ szolgáltatója (kiadó, gyártó) felel. Azért az Operis Kft. felelőssé nem tehető.

A termékekről feltüntetett dobozképek tájékoztató jellegűek, jellemzően megegyeznek azzal, amelyet Vásárló ténylegesen kézhez is kap, de eltérés itt is lehetséges, amellyel kapcsolatban felelősséget szintén nem vállalunk (pl. a termék ugyanazzal a tartalommal/paraméterekkel, de eltérő borítóban kapható, mint ami a képen szerepel).

14.2. Az Operis Kft. semmilyen módon különösen nem vállal felelősséget:

  • Az internetes hálózatban történő bármilyen működési hibáért, ill. a fahazak.hu webáruház használatának ezen hibákon alapuló akadályoztatásáért, zavaraiért és az ezekből adódó következményekért
  • Bármilyen adat, vagy akár elküldött akár fogadott e-mail elvesztéséért, meg nem érkezéséért, késlekedéséért és az ebből adódó következményekért
  • Akár a küldő akár a fogadó oldalán a spam-szűrő túlzott aktivitása miatt a leveleknek Levélszemét/Spam/Promotion stb. mappába kerüléséért, illetve az ebből adódó következményekért, esetleges elvesztésért, törlésért
  • Bármelyik kommunikációs vonalban történő bármilyen meghibásodásért, akár a küldő, akár a fogadó oldalán, akár a közbeeső csatornák bármelyikén.
  • Bármely az ügylet során használt szoftver nem megfelelő működéséért
  • Bármilyen rendszer vagy programhiba, rendkívüli esemény, vagy technikai hiba következményeiért

14.3. Az Operis Kft. nem felelős semmilyen alapon, semmilyen sem közvetlen, sem közvetett kárért, ami a fahazak.hu webáruházhoz való csatlakozás vagy használat miatt, vagy során következett be. A látogató feladata megóvni a számítógépét, az azon tárolt adatokat az esetleg behatolásoktól és egyéb káros eseményektől.

14.4. Az Operis Kft. semmilyen esetben nem vonható felelősségre akár vis maior esetén, akár bármilyen olyan eseménnyel kapcsolatban, amely nem a közvetlen irányítása alatt áll, illetve amelyet nem képes azonnal elhárítani.

14.5. Az Operis Kft. előzetes értesítés nélkül is fenntartja a jogot bármely ár, adat, határidő és egyéb paraméter, valamint a szerződési feltételek megváltoztatására. Ezen változtatás, vagy bármely módosítás a webáruházban való megjelenés, feltüntetés időpontjában lép életbe. Amennyiben Vásárló bármely módosítással nem ért egyet, a vásárlás nem lehetséges. Az eszközölt módosítás nem érinti a már megkötött, de még nem teljesített szerződéseket. Vásárló teljeskörűen és korlátlanul felel az általa megadott adatokért.

14.6. A fahazak.hu webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. Minden nem fenti kategóriába eső grafika, elrendezés vagy szöveges ill. adat tartalom joga az Operis Kft. tulajdona. A fahazak.hu webáruház oldalai tartalmának bárminemű felhasználása, duplikálása, beágyazása csak előzetes, írásbeli hozzájárulásunk után lehetséges.

 

  1. Fogyasztói jog- és igényérvényesítés

 

15.1. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

Amennyiben a Vásárló fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztók 2017-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. A járási hivatalok elérhetőségei megtalálhatók a http://jarasinfo.gov.hu/ honlapon.
15.2. Vitarendezési eljárás az Európai Unió online vitarendezési platformján 

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén lehetőség van arra, hogy a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken [https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show] elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.

Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül.

Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.
15.3. Békéltető testület eljárásának kezdeményezése:

Amennyiben Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztó a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

A vállalkozást együttműködési kötelezettség terheli a Békéltető Testület előtti eljárásban. Ez egyrészt a békéltető testület felhívására történő válaszirat megküldési kötelezettség, másrészt a békéltető testületi meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételének biztosítása. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyében van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

Szolgáltató székhelye szerint illetékes testület a Csongrád Megyei Békéltető Testület.

Elérhetőségei:
székhelye: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Levelezési cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Telefon: +36-62/554-250/118
Ügyfélfogadás: H-P: 9.00-11.00 között

Honlap: http://www.bekeltetes-csongrad.hu/eljaras-inditasa/

 A Békéltető Testületek elérhetősége: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

15.4. Bírósági eljárás kezdeményezése.

Vásárló jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.


  1. Záró rendelkezések

16.1. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó.

16.2. Az esetleg felmerülő vitás kérdés jogszolgáltatásának helye a fahazak.hu webáruház cégnyilvántartásba bejegyzett székhelye.

  16.3. ÁSZF egyoldalú módosítása

Az Operis Kft. jogosult jelen ÁSZF-t bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandóak. Az Operis Kft. fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a fahazak.hu webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül.

 

Mellékletek:

1. számú melléklet: elállási nyilatkozatminta

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)


Címzett: Operis Kft. 6640 Csongrád, Szent Rókus tér 2/b. e-mail: info@operisvarga.hu


Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

 

Rendelés egyedi azonosító száma:

 

A fogyasztó(k) neve:

 

A fogyasztó(k) címe:


A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)


Kelt: 2021.09.25.



 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató fahazak.hu

Adatkezelési tájékoztató

 

Az Operis Kft. (székhely: 6640 Csongrád, Szent Rókus tér 2/B., cégjegyzékszám: 06-09-026729, adószám: 11052692-2-04, telefonszám: 30/121-2959, e-mail: info@operisvarga.hu, képviseli: Horváth-Varga Lóránt ügyvezető és Varga Júlia ügyvezető), mint Adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő)fontosnak tartja ügyfelei és minden egyéb érintett természetes személy (továbbiakban: Érintett) adatkezeléshez kapcsolódó jogának tiszteletben tartását és érvényre juttatását, ezért ezúton tájékoztatja az érintetteket a személyes adatok kezelésének körülményeiről.

 

Jelen Tájékoztató az Operis Kft. tevékenységi köréhez kapcsolódó adatkezelést szabályozza.

A Tájékoztató teljes terjedelmében folyamatosan elérhető a www.operis.hu oldalon, valamint papír alapon az adatkezelés tényleges helyszínén, a 6640 Csongrád, Szent Rókus tér 2/B. szám alatt.

 

  1. Az adatkezelés célja

 

  • Érintett kérése esetén egyszeri tájékoztatás

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) a) pont szerinti érintett hozzájárulása.

Érintettek köre: minden olyan természetes személy, aki Adatkezelőtől információt, tájékoztatást kér.

Kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím, kérdés/kérés tartalma.

Adatkezelés időtartama: a cél megvalósulásáig, tehát a válasz, tájékoztatás, információ szolgáltatásáig.

 

  • Érintett kérése esetén ajánlattétel

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) b) pont szerint a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges az adatkezelés.

Érintettek köre: minden természetes személy, aki az Adatkezelőtől adott szolgáltatás kapcsán ajánlatot kér személyes adatainak megadása mellett.

Kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím, kérdés/kérés tartalma, kiválasztott szolgáltatás.

Adatkezelés időtartama: az ajánlat érvényességi idejének lejártáig, amely minden esetben az ajánlatban rögzítésre kerül.

 

  • Ajánlat elfogadása, termék adásvétele esetén szerződéskötés

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) b) pont szerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél.

Érintettek köre: minden olyan természetes személy, aki Adatkezelővel tanácsadás vagy tervezés, termék adásvétele tárgyában szerződést köt.

Kezelt adatok köre: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím.

Adatkezelés időtartama: a megkötött szerződés megszűnésének időpontjáig, termék adásvétele esetén szavatossági idő, garancia idejének leteltéig

 

  • Szerződés megszűnését követő esetleges igényérvényesítés

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) f) pont szerint az adatkezelő jogos érdeke.

Érintettek köre: minden olyan természetes személy, aki korábban Adatkezelővel szerződéses jogviszonyban volt, azonban a szerződés megszűnését követően Adatkezelőnek követelése, igénye van vele szemben.

Kezelt adatok köre: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím.

Adatkezelés időtartama: az igény elévülési ideje, amely a hatályos Ptk. szerint 5 év.

 

Tekintettel arra, hogy a jelen pont szerinti adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogos érdeke, Adatkezelő érdekmérlegelési tesztet végzett, amelynek eredményeképpen megállapítható, hogy ebben az esetben Adatkezelő jogos igényéhez fűződő érdeke magasabb szinten áll, mint az érintett személyiségi jogai korlátozásának mértéke.

 

  • Panaszkezelés

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) c) pont szerint az adatkezelő jogi kötelezettsége, amely jelen adatkezelés esetében az 1997. évi CLV. törvény rendelkezésein alapul.

Érintettek köre: minden olyan természetes személy, aki Adatkezelő felé szóban vagy írásban panasszal él.

Kezelt adatok köre: panasz azonosító száma, név, telefonszám, levelezési cím, e-mail cím, panasz tartalma, panasz beérkezésének időpontja.

Adatkezelés időtartama: Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a felvételüktől számított 3 évig kezeli a vonatkozó és hatályos 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján.

 

  • Számlázás

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) c) pont szerint az adatkezelő jogi kötelezettsége, amely jelen adatkezelés esetében a 2000. évi C. törvény rendelkezésein alapul.

Érintettek köre: minden, az Adatkezelő szolgáltatását igénybe vevő természetes személy, egyéni vállalkozó, vállalat/szervezet, akinek részére az Adatkezelő számlát állít ki.

Kezelt adatok köre: név, lakcím

Adatkezelés időtartama: a 2000. évi C. törvény 169.§ alapján 8 évig.

 

  • Önéletrajzok kezelése

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) a) pont szerint az érintett hozzájárulása.

Érintettek köre: minden természetes személy, aki az Adatkezelő által meghirdetett állásokra pályázatot nyújt be.

Kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím, lakcím, önéletrajz tartalma (szakmai tapasztalat, végzettségek).

Adatkezelés időtartama: a meghirdetett pozíció végleges betöltéséig (próbaidő leteltéig), vagy ha ez korábbi időpont, a hozzájárulás visszavonásáig.

 

  • Hírlevél és DM levél küldése

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) a) pont szerint az érintett hozzájárulása.

Érintettek köre: minden természetes személy, aki az Adatkezelőnél a szolgáltatásra feliratkozik.

Kezelt adatok köre: név, e-mail cím

Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig.

 

  • GDPR rendelettel összefüggő érintetti kérelmek, adatvédelmi incidensek kezelése, dokumentálása

 

Adatkezelés jogalapja: GDPR. 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti jogi kötelezettség, amely jelen adatkezelés esetében a GDPR rendelkezésein alapul.

Érintettek köre: minden természetes személy, aki érintetti jogait gyakorolja, vagy személyes adata adatvédelmi incidens által érintett.

Kezelt adatok köre: név, kérelemre vonatkozó adatok (dátuma, típusa, tartalma), kérelem eredménye, incidensre vonatkozó adatok (dátuma, típusa, eredménye).

Adatkezelés időtartama: nem selejtezendő.

 

  1. Adatok forrása, adatszolgáltatás elmaradásának következménye

 

A személyes adatok forrása közvetlenül az érintett.

Az adatszolgáltatás elmaradásának következménye az adatkezelés céljának meghiúsulása.

 

  1. Személyes adatok megismerésére jogosultak köre

 

Az adatokat az Adatkezelő Munkatársai, kizárólag a feladataik elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges mértékben kezelhetik, ha az Adatkezelő Munkatársat foglalkoztat. Amennyiben Munkatársat nem foglalkoztat, úgy az Adatkezelő képviselője kezeli az adatokat.

 

  1. Adatfeldolgozó igénybevétele, adattovábbítás

 

Személyes adatok feldolgozását alapvetően az Adatkezelő látja el, vagy ha a feladatot kiszervezi, úgy abban az esetben azt meghatározott adatfeldolgozó(k) látja/látják el. Ebben az esetben az adatfeldolgozók felé ad át adatot az Adatkezelő és felel az adatfeldolgozók tevékenységéért.

 

Adatfeldolgozók az alábbi szolgáltatók: szállítmányozó, futár, tárhelyszolgáltató, pénzügyi szolgáltató.

 

Adatkezelő az érintett által meghatározott adatait szerződéses Partnerei számára akkor továbbíthatja, ha az Adatkezelő az adattovábbítás előtt a Partnert az érintett számára megnevezte, a várható adatkezelési időt, valamint célt meghatározta és érintett az adattovábbításhoz hozzájárult. Adatkezelő a Partnereket hirdetmény vagy tájékoztató útján is megnevezheti, ha azt elérhetővé teszi az érintettek számára.

 

Adatkezelő hatósági megkeresés esetén, törvény felhatalmazása alapján továbbíthat adatokat a kérelmező hatóság felé.

 

Amennyiben az Adatkezelő által a Partnerei számára végzett adatfeldolgozási tevékenység megköveteli, úgy az Adatkezelő adatokat továbbíthat hatóságok, jogszabályban vagy adatfeldolgozási szerződésben meghatározott személyek felé. Ebben az esetben az érintettek tájékoztatást a Partnernek, mint adatkezelőnek kell megtennie.

 

  1. Adatbiztonsági intézkedések

 

Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

 

Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről az Adatkezelő az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzattól és jelen Tájékoztatótól tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik.

 

Adatkezelő az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

 

Az Adatkezelő az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:

  • A jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedésekről, ezen belül a szoftver és hardver eszközök védelméről, illetve a fizikai védelemről (hozzáférés védelem, hálózati védelem);
  • Az adatállományok helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedésekről, ezen belül a rendszeres biztonsági mentésről és a másolatok elkülönített, biztonságos kezeléséről (tükrözés, biztonsági mentés);
  • Az adatállományok vírusok elleni védelméről (vírusvédelem);
  • Az adatállományok, illetve az azokat hordozó eszközök fizikai védelméről, ezen belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb elemi kár elleni védelemről, illetve az ilyen események következtében bekövetkező károsodások helyreállíthatóságáról (archiválás, tűzvédelem).

 

  1. Érintettek jogai

 

Tájékoztatáshoz való jog: Adatkezelő köteles az érintett részére tájékoztatást nyújtani az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatkezelő képviselője személyéről és elérhetőségéről, a személyes adatok címzettjeiről, jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén az Adatkezelő és/vagy harmadik fél jogos érdekéről, az érintett jogairól, valamint jogorvoslati lehetőségeiről. Adatkezelő a tájékoztatást jelen tájékoztató érintett rendelkezésére bocsátásával adja meg.

 

Hozzáféréshez való jog: az érintett jogosult a személyes adataihoz és az adatkezeléssel kapcsolatos egyes információkhoz hozzáférést kapni. Az érintett kérésére Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja.

 

Helyesbítéshez és kiegészítéshez való jog: az érintettnek joga van kérni az Adatkezelőtől a pontatlan személyes adatok helyesbítését vagy a hiányos adatok kiegészítését.

 

Adatkezelés korlátozásához való jog: az érintett jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, amíg nem ellenőrizte a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenesnek minősül, azonban Ön ellenzi az adatok törlését,
  • Adatkezelőnek már nincs szüksége az Ön adataira, de Ön igénylei azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez.

 

Tiltakozáshoz való jog: az érintettnek joga van az adatkezelés ellen tiltakozni, amennyiben az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke, valamint, ha az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás.

 

Törléshez való jog: az érintett jogosult kérni a személyes adatai törlését, illetve Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törli az érintett személyes adatait, ha

  • a személyes adatokra már nincsen szükség az eredeti célból,
  • az érintett visszavonja hozzájárulását a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén
  • ha a személyes adatokat jogellenesen kezelték, vagy
  • ha a személyes adatok törlését jogi kötelezettségként magyar vagy uniós jogszabály írja elő.

A törlési jog nem gyakorolható azokban az esetekben, amelyekben az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő jogi kötelezettsége.

 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét, hogy az érintettek tájékoztatás kérésüket, valamint egyéb jogaik gyakorlását – ha azt jogszabály ki nem zárja – az info@operisvarga.hu e-mail címre, vagy Adatkezelő más elérhetőségére küldött nyilatkozattal tehetik meg. Az Adatkezelő a nyilatkozatot a beérkezéstől számított legrövidebb időn, de maximum egy hónapon belül megvizsgálja és megválaszolja, valamint megteszi a szükséges lépéseket a nyilatkozatban, a Szabályzatban, valamint jogszabályban foglaltak alapján.

 

Amennyiben az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegű, Adatkezelő a tájékoztatást megtagadhatja, illetve adminisztrációs díjat számolhat fel a tájékoztatás megadásáért.

 

  1. Érintettek tájékoztatása adatvédelmi incidensről

 

Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

 

Az érintett részére adott tájékoztatásban Adatkezelő világosan és közérthetően ismerteti az adatvédelmi incidens jellegét, és közli a további tájékoztatást nyújtó kapcsolattartó nevét és elérhetőségét, ismerteti az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket, valamint Adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

 

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha az alábbi feltételek bármelyike teljesül:

  • Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
  • Adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
  • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 

  1. Érintett jogorvoslati lehetőségei

 

Az érintett a személyes adatok kezelése során tapasztalt jogsértések esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz nyújthat be panaszt.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
Web: http://www.naih.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

A személyes adatok kezelésével összefüggésben okozott kár megtérítése érdekében az érintett a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt pert indíthat.

 

  1. Egyéb információk

 

Adatkezelő kijelenti, hogy

  • a személyes adatok kezelését a vonatkozó jogszabályok és az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata szerint végzi,
  • fenntartja a jogot a Tájékoztatónak, az időközben módosulandó jogszabályi háttérrel, az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzattal és egyéb belső szabályzattal való összehangolása miatti megváltoztatására.

 

2021.09.25.