0 Termék 0 Ft

Hogyan érdemes a tervezésbe kezdeni?

Az oldalunkon megtalálja a különböző funkció szerinti alaptípusokat (kerti szerszámtároló, hétvégi ház, stb.), a házakhoz tartozó alaprajzokat, főbb paramétereket. A funkció meghatározásánál érdemes figyelembe venni, hogy pl. tárolás céljára alkalmas faháznál mit szeretnénk benne tárolni, ehhez elegendő-e egyszárnyas ajtós változat, vagy nagyobb terjedelmű dolgok pl.: kerékpárok, robogók esetében célszerűbb a kétszárnyas ajtós változat. Mekkora alapterületű faházra lenne szüksége, ezt behatárolhatja a rendelkezésre álló hely is. Többféle célra szeretné használni a faházat-nem csak tárolásra- itt szóba kerülhet akár egy nagyobb alapterületű hétvégi ház is, ha pl. a kerti eszközök tárolására és akár a gyerekek barátainak kerti parti utáni nyári szállásául is szolgálhat. Hétvégi házak kerülhetnek akár a családi ház kertjébe is, hiszen egy-egy nyári napon kellemes időt tölthetünk a kertben, sütés-főzés után pihenésre, kikapcsolódásra is alkalmas. Itt csak egy-két szempontot soroltunk fel, de reméljük a megfelelő típus kiválasztásában ezekkel is tudtunk segíteni.

Mi alapján kell az alapozást elkészíteni?

Attól függően kell az alapot elkészíteni, hogy mekkora kerti építményt tervezünk. A masszív alapozáshoz célszerű 20-25 cm mélyen kiásni az alapot, 15 cm-es tömörített kavicsréteget kialakítani, arra önteni 7–8 cm vastagon az első réteg betont, aztán jöhet a 4–5 mm-es szigetelőréteg, majd a betonvas hálóval ellátott második, felső betonréteg. A szerszámtárolóhoz egyszerűbb alapozás is elég – 10-15 cm vastag betonréteg –, de a talajpára okozta károsodás megakadályozása miatt mindenképpen kell a szigetelés (fólia vagy kátránypapír). A kis alapterületű faházakat telepíthetjük beton tuskókra, járólapokra, de itt is célszerű a szigetelés. A ház alapterületén kívül eső alapozást úgy kell kialakítani, hogy ne a ház felé lejtsen, hanem attól kifelé. Az alapot úgy készítse el, hogy ahhoz a házat le tudja rögzíteni. A nagy alapterületű nyaralóházak, garázsok esetében az alap elkészítéséhez kérje ki szakember tanácsát.

Mennyi idő alatt lehet egy faházat felépíteni?

A famunkákban jártasabbaknak könnyen és gyorsan felépíthető egy kisebb faház, szerszámtároló, de akár egy hétvégi ház is felépíthető egy nap alatt. A garázsok, nyaralóházak nagyobb alapterületük, a nyaralók a több helyiség miatt két-három nap alatt építhetők fel. Ezeknél a típusoknál, vagy ha bizonytalan a szerelésben, javasoljuk szakszerű szerelőink igénybevételét, akik külön díjazás ellenében felépítik Önnek a faházat. Az összeszerelés a faház alkatrészeinek, az útmutató szerinti összeállítását (felépítését) jelenti, alapozás, festés, zsindelyezés, stb. munkák elvégzését nem tartalmazzák.

Mivel kezeljük le a faházakat?

A csomagban lévő faház elemeket, alkatrészeket natúr színben, kezeletlenül szállítjuk. A fa természetes anyag, ezért rendszeres favédelmet igényel. A használható favédőszerekkel és a fa kezelésével kapcsolatban javasoljuk, hogy kérje festék szakkereskedő tanácsát. Javasoljuk, hogy az összeépítés előtt a szerelés után nem hozzáférhető helyeket (csapolások, nútok) gombaölő szerrel kezelje le. Az alappal érintkező elemeket, padlózat alatti párnafákat impregnáló, víztaszító anyaggal kezelje le. A faházat összeépítés után mindenképpen le kell kezelni favédő szerrel, mivel az alkatrészek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A faház élettartalmát nagymértékben meghatározza a rendszeres és megfelelő favédelem.

Tetőfedés:

A legtöbb típust tető lambéria borítással szállítjuk, a csomag nem tartalmazza a vízzáró tetőfedőanyagot (pl. kátránypapír, bitumenes zsindely). Az építés végén a tetőt be kell fedni valamilyen vízzáró tetőfedőanyaggal és javasolt a csapadékvíz elvezetése is a háztól, ezért javasoljuk a nagy tetőfelülettel rendelkező házak, garázsok esetében ereszcsatorna felszerelését is. A faházak tetőszerkezetének kialakítása nem teszi lehetővé cserépfedés alkalmazását. A Balti és Mátra típusokat bitumenes hullámlemez tetőfedőanyaggal szállítjuk.

Egyedi faházak:

A Nyaralóházak, Hétvégi házak, Garázsok rendelhetők egyedi méretben is, ehhez előzetesen árajánlatot készítünk az Ön által megadott méretre és, vagy belső kialakításra. A letölthető dokumentumoknál talál egy ajánlatkérő adatlapot, mellyel az ajánlatkészítéshez szükséges adatokat be tudja írni és egy egyszerű alaprajzon a további szükséges információkat pl.: válaszfalak, nyílászárók helyét tudja jelölni. A 16 és a 19 mm-es házak nem rendelhetők egyedi méretben.

Szállítással kapcsolatos információk:

A kiszállítás a termék vételárának számlánkra történő beérkezése után, alapvetően munkanapokon munkaidőben történik, egyeztetett időpontban (néhány nappal a szállítás előtt munkatársaink telefonon egyeztetik az időpontot). Órára pontos érkezési időt nem tudunk vállalni, de kérésre a gépkocsivezető kb. 1 órával érkezés előtt tud jelezni. 
A házhoz szállítást a megadott címhez legközelebbi, 7,5 tonnás járművel közlekedhető, szilárd burkolatú út végéig tudjuk vállalni. A szállító járműről való lerakodás és az építési területre való behordás/berakodás a vásárló feladata. (Amennyiben az összeszerelést is nálunk rendelte meg, szerelő csapatunk segít a rakodásban.) 
Postafiók címre nem tudunk szállítani!
Aktuális szállítási díjaink:
Bruttó 200.000,- Ft értékhatár alatt: bruttó 14.000,- Ft
Bruttó 200.000,- Ft értékhatár fölött: Magyarország területén ingyenes (a fenti feltételekkel)
Külföldre történő szállítást egyedi elbírálás alapján, külön díj ellenében tudunk vállalni. (Kérjük ilyen igény esetén vásárlás előtt érdeklődjön a lehetőségekről!)

Igény esetén szerelőink külön díjazás ellenében szakszerűen felépítik Önnek a faházat. Megjegyzésben kérje szerelési ajánlatunkat!